DRUGI PUT

Ascend P7 proglašen najboljim pametnim telefonom

20.08.2014 u 07:21

Bionic
Reading

Huaweijev Ascend P7 najbolji je pametni telefon za potrošače za 2014. i 2015. godinu prema odabiru europske udruge European Imaging and Sound Association

Ovo je drugi put zaredom da pametni telefon kineskog proizvođača osvaja nagradu European Consumer Smartphone - prije toga pokupio ju je Ascend P6, za 2013. i 2014. godinu.

Stručni žiri za EISA nagrade pohvalio je stakleno kućište Ascenda P7, dostupnost uređaja u crnoj i bijeloj boji te cijenu. Istaknuli su i dvije kamere za visokorezolucijske selfije s osam milijuna piksela u prednjoj kameri i 13 milijuna piksela u stražnjoj kameri s bljeskalicom i pratećim aplikacijama.


'Oduševljeni smo priznanjem jer je potvrda da smo postavili nove industrijske standarde s unaprijeđenim dizajnom, kamerom, korisničkim iskustvom i funkcionalnostima povezivanja na Ascendu P7. Imamo još iznenađenja u pripremi za sajam IFA 2014 jer želimo omogućiti da što više ljudi na svijetu uživa u odličnoj tehnologiji' rekao je Shao Yang, potpredsjednik za marketing u poslovnoj grupi Huawei Consumer.

Nakon manje od dva mjeseca od predstavljanja u Parizu, Ascend P7 dostupan je u više od 70 zemalja u Europi, Aziji, na Pacifiku i u Latinskoj Americi. Do 20. srpnja ove godine prodan je u više od dva milijuna primjeraka. Njegov prethodnik P6 dosad je prodan u više od četiri milijuna primjeraka.

U Hrvatskoj je dostupan u ponudi Hrvatskog telekoma