SLIČNO FACEBOOK MESSENGERU

Google Hangouts uskoro s novim sučeljem?

16.08.2014 u 07:22

Bionic
Reading

Svega nekoliko mjeseci je prošlo od značajnije nadogradnje za komunikacijski servis Google Hangouts, no čini se kako kompanija sprema i značajan redizajn pod kodnim imenom UltraViolet. Osim redizajna bi trebali stići i drugi noviteti vezani uz iskustvo korištenja, a među njima je svakako ikonica koja umnogočemu podsjeća na Chat Heads funkcionalnost s Facebookove aplikacije

Florian Kiersch je već ranije na Caschys Blogu objavljivao informacije vezane uz Google projekte koji su se pokazali istinitima, a UltraViolet za Google Hangouts donosi i poseban dodatak za Chrome u vidu 'plutajuće' ikonice koju korisnici smještaju gdje žele, a vezana je uz brzi nastavak komunikacije.

Za početak, plutajuća ikonica otvara poseban ekran dobrodošlice u kojem se korisnika upoznaje s novom funkcionalnošću, a nakon toga se u slične plutajuće ikonice smještaju tekući razgovori koje korisnik također proizvoljno može smjestiti bilo gdje na ekranu.

Za sada nove mogućnosti ovise o posebnim eksperimentalnim mogućnostima Chromea u developer kanalu, a za sada nije dostupna javnosti. Za sad nije poznato hoće li se redizajn ticati i mobilnih aplikacija Google Hangouts ili će ostati vezana isključivo uz preglednik za računala.