AKO SE MS PITA...

Što je bolje, Surface Pro 3 ili MacBook Air?

11.08.2014 u 12:57

Bionic
Reading

Usprkos nekim recenzijama koje nepovoljno po Surface Pro 3 uspoređuju Appleov prijenosnik s Microsoftovim tablet računalom, kompanija iz Redmonda nastavlja upravo u tom pravcu s novim video materijalom. Na video servis YouTube su postavljena tri nova filmića koja demonstriraju na koji je način Surface Pro bolji - i prilagodljiviji

Pod krilaticom 'tablet koji može zamijeniti vaš prijenosnik', Microsoft od prvog predstavljanja uređaja nije promijenio politiku - Surface Pro 3 se i dalje uspoređuje s Appleovim ultraprijenosnikom, ali umjesto borbe tehničkim karakteristikama (poput činjenice da je na SP3 jedan od najboljih ekrana uopće), marketinški tim ide na neke već poznate stvari.

Tako se u kontekstu snage navodi da su Surface Pro 3 i MacBook Air jednaki, no Microsoftov uradak može poslužiti i za upravljanje dodirom, kao prijenosnik ili tablet računalo, a ima i stylus. Za takve zadaće, torba s Mac Book Airom može postati pretrpana drugim uređajima - i blokićima za pisanje:
344946,344071,329854,322416

Surface Pro 3 protiv MacBook Aira


U druga dva promo filma, Microsoft navodi kako je tipkovnica njihovog uređaja odvojiva te da to, među ostalim, nije poželjno pokušavati s Mac Book Air računalom. Zanimljivo je da kompanija i dalje navodi kako su tehničke karakteristike uređaja podjednake, ali izdvaja stvari poput nosača uređaja i prilagodljivosti:

Surface Pro 3 protiv MacBook Aira
Surface Pro 3 protiv MacBook Aira

Glasine kako Apple priprema i drugo ovogodišnje (značajno) osvježenje linije MacBook Air računala sasvim sigurno imaju utjecaja i na sve agresivniju kampanju u Microsoftu, no dok se takvo što ne potvrdi i nije pretjerano teško zaključiti koji uređaj kome više odgovara - ovisno o potrebama.