STIGLA NADOGRADNJA

Karte za Windows Phone upravo su postale još bolje

10.08.2014 u 07:17

Bionic
Reading

Iako kompaniju sad zbog prodaje odjela za mobilne uređaje sad uglavnom poistovjećuju s Microsoftom, finska Nokia postoji potpuno neovisno i radi dalje na servisima koji su ostali u njenom vlasništvu. Jedan od njih su i HERE Maps, za koje stiže značajna nadogradnja na Windows Phone mobilnoj platformi

Kompanija je nadogradila karte s više detalja (obalna područja, ulice i sl.), posebno za manja mjesta, a u 'značajnijim' mjestima Nokia je nadogradila trodimenzionalni prikaz bitnijih građevina. Time se nadaju da će pomoći u lakšoj orijentaciji korisnicima, jer je prikaz 'stvarniji' i boljih tekstura no ikad.

Omogućen je i novi prikaz, tzv. 'point address rendering' za mnogo više zemalja. U praksi to znači da se odmah na karti mogu vidjeti adrese i brojevi na ulicama i zgradama. Tu mogućnost su dobili Hrvatska, BiH, Francuska, Južna Afrika, Nizozemska, Italija, Norveška, Portugal, Poljska, Mađarska, Češka, RUsija, Ukrajina, Baltik, Bugarska, Slovačka, Izrael, Kazahstan i Puerto Rico.

Nadogradnju je na Windows Phone uređajima moguće provjeriti pod Settings > Applications > Maps > Check for updates, a HERE Maps je moguće pronaći na linku.