KAO PRAVI

Biste li pogodili da su ovi filmovi snimljeni mobitelom?

07.08.2014 u 06:48

Bionic
Reading

Tko pri zdravoj pameti bi želi snimiti film pametnim telefonom? Pa, čini se kako ima dosta filmaša koji su spremni na to. Prirodan izbor alata za njih bi bio iPhone, no i Nokijina serija Lumia ima svojih pobornika

Pet filmova koje ćemo predstaviti ovdje snimljeni su modelima Lumia 920 i Lumia 1020, koji imaju optičku stabilizaciju slike i optiku Carl Zeiss.

Tom & Issy
U filmu redatelja Rogera Michella glumi Ellie Goulding (poznatija kao pjevačica i autorica pjesama), a radnja se vrti oko ljubavne priče. Snimljena je Lumijom 1020, kojoj je pridodan vanjski mikrofon. Montiran je pomoću programa Final Cut Pro.

Teško ćete primijetiti da je snimljen pametnim telefonom, dobrim dijelom zbog kvalitete kamere na uređaju, ali i zbog načina na koji je snimljen.



Cinemastyle Episode 1
Redatelj Christopher Westerholm snimio je ovaj film u parku prirode u Švedskoj, koristeći postavku 1080 p i drugi uređaj za snimanje zvuka. Obrada i montaža napravljena je u programima Magic Bullet Colorista i Adobe Premier Pro.

Red Bull Free Running World Champion Ryan Doyle
Snimljen za Nokijin službeni kanal na YouTubeu, u ovom videu možete vidjeti što su zabilježile Lumije 920 privezane za daljinski upravljan dron Cinestar Octocotper te svjetskog prvaka u free runningu Ryana Doylea i njegovog kompanjona Willa Suttona

Ukupno ih je korišteno dvanaest. S nekima je snimano iz ruke, druge su bile pričvršćene za glavu. Sve su snimale u rezoluciji 1080 p HD.

Red Earth Hip Hop
Još jedan s Nokijinog kanala na YouTubeu, dokumentarac redatelja Jasona Vand Genderena je osvojio nagradu na natjecanju kratkog filma Nokia x SundanceLDN. Snimljen je Lumijom 920, prati kako je glazba stvorena u njujorškom Bronxu stigla među australske Aboridžine te kakav je utjecaj imala na njih.

NokiaxBurton US Open 2013
Evo nešto za ljubitelje zimskih sportova. Napisao ga je, snimio, montirao i producirao Jack Tompkins, koristeći Lumiu 920 te širokokutni, riblje oko i makro objektive.

NokiaxBurton US Open 2013

Izvor:Make Use Of