POKUŠAO I VIŠE

Jednostavnom prijevarom Appleu ukrao 310 tisuća dolara

31.07.2014 u 07:04

Bionic
Reading

Forbes izvještava kako je u doba neviđeno složenih cyber napada i pažljivo koordiniranih prijevara, ali i milijune utučene u sigurnost jednostavnom prijevarom od Applea ukradeno više od 300 tisuća američkih dolara. 24-godišnji Sharron Parrish je pronašao način zaobilaženja terminala za plaćanje kada bi mu kartica bila odbijena

Navodno je ovo učinio 42 puta u 16 različitih država prije nego je uhićen, a sve je počeo raditi još u prosincu 2012. godine. Od Applea je ugrabio 309.768 dolara vrijedne robe, a u jednoj od trgovina je uspješno prošao i s kupovinom od 7.753 dolara.

Sličan trik zaobilaženja terminala je iskoristio kako bi noćio u luksuznim hotelima i iznajmljivao automobile. Trik s karticom nije palio svaki put, a prema izvještaju kojeg prenosi Forbes, riječ je o dodatnih 50 tisuća dolara u raznim trgovinama.


Odbijenica koju vlasnik kartice dobije ukoliko nema dovoljno sredstava na računu se može premostiti, obično tako da se od banke dobije numerički kod određene dužine. Kako je u konačnici Parrish znao kod iz banke? Prilikom kupovine i, naravno, odbijanja kartice zbog nedovoljno sredstava, pravio bi se da zove banku kako bi dobio upravo taj kod, kojeg bi onda rekao prodavaču. U konačnici je ispalo da je potrebno znati samo dužinu koda, koja može biti sačinjena od bilo kakvih brojeva, što je Parrish znao.

Jednostavna prevara mu je osigurala mnogo novca, ali i moguću zatvorsku kaznu. U ovom trenutku Parrish čeka na suđenje