GALAXY ALPHA

Samsungov metalni Galaxy bit će sasvim običan

30.07.2014 u 04:45

Bionic
Reading

Odmah po objavi Galaxyja S5 pojavile su se glasine kako kompanija sprema i 'premium' verziju uređaja koja će imati barem dio metalnog okvira. Samsung je nedugo nakon toga odbio mogućnost pojavljivanja nove perjanice u tekućoj godini, a usprkos brojnim glasinama, kompanija je po svemu sudeći održala riječ. Galaxy Alpha će biti prilično prosječan uređaj...

Stranica sammobile.com je prva objavila fotografije uređaja s naglaskom da nije riječ o konačnoj verziji. Okvir uređaja bi trebao biti aluminijski, dok će ostatak dizajnerskih detalja Galaxy Alpha povući od modela S5 i Note 3. Već tada se dao uvid u neke karakteristike uređaja, poput toga da će stići s 32GB spremišnog prostora (ali ne i microSD utorom).

Galaxy Alpha bi trebao imati i čitač otiska prsta i ekran dijagonale 4,8 inča uz razlučivost od 720p. Osim fotografija, najsvježije informacije su potvrdile kako će uređaj imati ekran prilično neimpresivne razlučivosti, suprotno glasnama o QHD (2.560 puta 1.440 piksela).


Naravno, i dalje nije jasno je li upravo to uređaj ranije poznat pod imenom Galaxy F (ili čak Galaxy Prime). S obzirom na razlučivost ekrana, za sada valja zaboraviti na ostatak high-end komponenti poput Qualcommovog Snapdragon 805 čipa i pripadajućih 3GB memorije, iako Samsung itekako još uvijek može iznenaditi.