GENIUS NX-6550

Ovaj miš izdržat će osamnaest mjeseci na jednoj bateriji

28.07.2014 u 07:39

Bionic
Reading

Tvrtka Genius predstavila je višenamjenski bežični miš NX-6550, namijenjen podjednako uredskim korisnicima, kao i onima koji žele pouzdan i za korištenje udoban miš dok su na terenu

NX-6550 na samo jednoj AA bateriji može izdržati i do godinu i pol dana rada. Na ovaj način ne samo da smanjuje troškove, nego rješava korisnika brige o čestim zamjenama baterije – nakon zamjene, mirni ste sljedećih 18 mjeseci. Za ovako nisku potrošnju energije zaslužan je posebno dizajnirani infracrveni senzor razlučivosti 1200 tpi koji unatoč niskoj potrošnji omogućuje vrlo preciznu kontrolu pokazivača pri svakodnevnom uredskom radu.

Ukoliko vam kod zamjene pri ruci nije baterija AA formata, NX-6550 (poput još nekih Geniusovih novijih miševa) bez problema može raditi i s manjom baterijom formata AAA – što je rješenje praktično i za one korisnike koji miš upotrebljavaju povremeno. Životni vijek baterije dodatno može produžiti prekidač za isključivanje – ukoliko ne koristite miša duže vrijeme (npr. na putovanju) jednostavno ga možete isključiti, a za još niže troškove, AA baterija uključena je u pakiranju.

Model NX-6550 olakšava rad korisnicima Windowsa 8, omogućujući im brzo prebacivanje između pokrenutih aplikacija, kao i prebacivanje između klasičnog desktopa i novog sučelja tek jednim pritiskom tipke.

Gumirano hvatište zaslužno je za dodatni komfor i precizniji rad, a miš je jednako pogodan za dešnjake i ljevake. Na računalo se priključuje prijamnikom izuzetno malih dimenzija koji se može spremiti u miš dok se ne koristi, a Geniusov mehanizam Stick'n'Go omogućuje da miš, dok ga ne koristite, pričvrstite za praktično bilo koju podlogu.

Genius NX-6550 dostupan je u crnoj boji s plavom ili crvenom dekoracijom po preporučenoj cijeni od 129 kuna.