XPG V3

Upoznajte seriju memorije za 'okorjele overclockere'

26.07.2014 u 07:29

Bionic
Reading

ADATA, lider u proizvodnji DRAM memorijskih modula i NAND flash memorija priopćava kako su lansirali XPG V3 seriju memorije namijenjene overclockerima, s radnom frekvencijom od 3100MHz. Posrijedi je dvokanalna memorija dizajnirana za igrače i PC entuzijaste, koji mogu uživati u vrhunskim performansama s Intel Core procesorima četvrte i pete generacije te najnovijom Z97 platformom

Uz radni takt od čak 3100MHz i protok podataka koji doseže čak 24,8 GBps, XPG V3 serija još jednom pomiče granice u iskustvu igranja. Ova memorija podržava verziju 1.3 za XMP (Extreme Memory Profile) kao i TCT pomoću kojeg se učinkovito smanjuje temperatura sustava. Tehnologija omogućuje da svaki čip ima izravan kontakt s hladnjakom, čime IC i PCB rade u okruženju s jednakim temperaturama radi postizanja maksimalne stabilnosti, čak i u radu pri punoj brzini.

Zahvaljujući odvojivim dijelovima hladnjaka koji se izdižu iznad 8-slojnih PCB-ova, XPG V3 serija pruža superiorne performanse hlađenja i stabilan prijenos podataka. Korištenje bakra značajno smanjuje električni otpor i potrošnju, što dodatno poboljšava učinkovitost. Sloj također pomaže i u poboljšanju integriteta prijenosnog signala smanjenjem elektromagnetskih smetnji, koji overclockerima omogućava postizanje izvrsnih rezultata s velikom stabilnosti.

Odvojiva rebra hladnjaka pričvršćena vijcima mogu biti zamijenjena, što XPG V3 seriju čini dugotrajnijom. Pored toga, dodatni par rebara hladnjaka koji je uključen u pakiranje omogućava korisnicima da promijene rashladna rebra i kreiraju najbolje konfiguracije! Za sigurnost i odličan rad, svi XPG igrački moduli su usklađeni sa RoHS direktivom i dolaze sa doživotnim jamstvom.