BAREM U SAD-U

Lenovo odustaje od malih Windows tablet računala

20.07.2014 u 08:58

Bionic
Reading

Lenovo je ovih dana potvrdio kako se prodaja manjih Windows tablet računala poput 8-inčnih modela Miix 2 i ThinkPad 8 prekida u SAD-u uslijed loših prodajnih rezultata. Cjelokupan inventar kompanija će preusmjeriti u druge zemlje, ali istovremeno napominju kako loš interes u SAD-u vlada samo za modele manjih dijagonala

'U Sjevernoj Americi vidimo jači interes potrošača za većim dijagonalama ekrana kad je riječ o Windows tablet računalima. Zadovoljni smo s potražnjom vezanom uz ThinkPad 10', rekao je Raymond Gorman za IT World.

Dio sa nerasprodanim zalihama tableta ThinkPad 8 svoj put će završiti u nekim od zemalja u razvoju, gdje postoji veće zanimanje potrošača za manjim uređajima. Gorman navodi kako će dio zaliha završiti u zemljama gdje je prodaja tog modela bila jača, a u pitanju su Brazil, Kina i Japan.


Ostatak ponude tableta ovog proizvođača računala u manjim dijagonalama u SAD-u sada ostaje samo u sklopu Android platforme i modela, primarno radi cijene koja se kreće između 129 i 249 američkih dolara.

'Manji Windows tableti više nemaju smisla', smatra Bob O'Donnel, analitičar kuće Techanalysis Research, pravdajući potez Lenova. 'Windows uređajima se nemoguće natjecati na tržištu.'