UZ ISPRIKU!

Google opet mijenja politiku, može i anonimno na Google+

16.07.2014 u 19:10

Bionic
Reading

Google više nije briga ni ako netko želi biti anoniman na njihovoj društvenoj mreži Google+. Kompanija je na službenom G+ profilu u utorak objavila kako su svjesni restrikcija koje su uveli s potrebom korištenja stvarnih imena od korisnika, a zbog vezanih problema s korisničkim iskustvom su se i javno ispričali. Hoće li mreža sada napokon procvasti?

'Kad smo prije više od tri godine pokrenuli Google+ imali smo dosta ograničenja vezanih uz imena koja su se mogla koristiti na profilu. Ovo je pomoglo u stvaranju zajednice sastavljene od stvarnih ljudi, ali je istovremeno isključen i dio ljudi koji su htjeli biti dio svega bez korištenja stvarnih imena', stoji u početku službene Google+ objave.

Kompanija je potpuno uklonila restrikcije vezane uz korisnička imena, zbog kojih su svojevremeno mnogi izgubili korisničke račune na ovoj društvenoj mreži. 'Znamo da ste od nas tražili ovu izmjenu već neko vrijeme. Znamo da su naša pravila o imenima bila nejasna, a ovo je dovelo do nepotrebno otežanih korisničkih iskustava za neke od naših korisnika. Zbog toga se ispričavamo', navode iz Googlea.


Zašto se kompanija prilično naglo odlučila prekinuti politiku je relativno jasno. Podataka o mnoštvu stvarnih korisnika već imaju pregršt, zahvaljujući potrebi za kreiranjem Google+ profila na praktično svakom koraku, a još jedna od bitnijih stavki su svakako pritisci iz javnosti, kojoj se ni najmanje nije svidjela politika vezana uz YouTube. Sada tek treba vidjeti koliko će mreža prikupiti novih korisnika, koje je upravo nadimak koštao vlasništva G+ profila, ili tek jednostavne registracije. Bilo kako bilo, Googleov lov na imena je gotov - za sada.