PRODANO 12 MILIJUNA

Ovo je najpopularniji Windows Phone uređaj na svijetu

16.07.2014 u 11:56

Bionic
Reading

Uređaj koji je još prije godinu dana postao najkorišteniji Windows Phone mobitel na svijetu, do danas je prodan u 12 milijuna primjeraka. Taj podatak je otkrio Microsoftov Kevin Turner za vrijeme otvorenja kompanijinog Worldwide Partner Conferencea

Windows Phone uređaji su ponajviše napredovali u nižem tržišnom segmentu, prema podacima iz prošle godine, kada je i otkriveno da je jeftini model Lumia 520 najkorišteniji. Ipak, iznenađenje je predstavio podatak da je taj pametni telefon zapravo 'najprodavaniji smartphone u svom cjenovnom segmentu na svijetu'.

Turner je nastavio izlaganje dodavši kako će kompanija nastaviti dalje istim putem te da je cijela lepeza Nokijinih uređaja 'nevjerojatna'. 'Nastavit ćemo s ubrzavanjem Windows Phone ekosustava (...) udio Lumia mobilnih uređaja na mnogo tržišta je došao do dvoznamenkastog postotka i to je fenomenalno', rekao je Turner.

Usprkos kupovini mobilnog odjela finske kompanije, Microsoft tvrdi kako je itekako posvećen daljoj suradnji s hardverskim partnerima, uz nekoliko novih koji su stigli u tekućoj godini, koja bi se mogla pokazati vrlo značajnom za budućnost mobilne platforme Windows Phone.