UDAR NA DOBAVLJAČA

Apple opet žestoko protiv Samsunga

17.07.2014 u 08:41

Bionic
Reading

U Sharpu već dulje vrijeme proizvodi zaslone za Apple. Novcem diva iz Cupertina kupili su opremu za to. Sad žele otkupiti strojeve od Applea kako bi mogli proizvoditi zaslone i za druge proizvođače. Naravno, postoji 'ali'...

U Appleu su se složili s tim prijedlogom. Spremni su prodati traženu opremu za 293 milijuna dolara (oko 1,6 milijardi kuna), ali pod uvjetom da među njima ne bude njihov ljuti rival Samsung.

Iako se u Samsungu čini zadovoljni s njihovim zaslonima AMOLED, oni uglavnom bivaju ugrađeni samo u najbolje modele mobitela. Ostali dolaze od drugih proizvođača. Kako je Samsung veliki igrač na tržištu uređaja pogonjenih Androidom, za pretpostaviti je kako su se u Sharpu nadali ugrabiti dio tog kolača.


Apple i Samsung još uvijek se natežu pred sudovima, upetljani u brojne parnice vezane uz kršenje patentnih prava i krađu intelektualnog vlasništvu. Obje strane troše milijarde na odvjetnike ne bi li dokazale kako je suprotna strana u krivu. No, Apple želi i spriječiti da se Samsung okoristi njihovom tehnologijom, izravno ili posredno, putem kompanija poput Sharpa.

Izvor:Tech Tree