PREMIUM VERZIJA GALAXY S5?

Prvi 'pravi' pogled na Samsungov metalni smartphone

04.07.2014 u 15:15

Bionic
Reading

O 'premium' verziji Samsungove perjanice Galaxy S5 se šuška već neko vrijeme. Iako je kompanija odbila navode da se na nečem takvom radi, procurenog materijala je sve više, a na GSM Arena su dobili i prvu fotografiju dijela uređaja, koja sugerira da će uređaj uistinu imati metalni okvir

Dok konkurencija Samsungovu (izvrsno prodavanu) perjanicu Galaxy S5 pokopava izjavama da je 'komad jeftine plastike' te dok je kompanijin šef dizajna dao ostavku, čini se kako će se stvari ipak izmijeniti.

Uređaj imena Galaxy F je u više navrata otkrila poznata adresa @EvLeaks, no uvijek je postojala sumnja da je riječ o računalnom prikazu kojeg je netko lažirao. Nova fotografija ipak prikazuje da će uređaj dizajnerski biti vrlo sličan modelu Galaxy S5, s tim da će okvir uređaja biti izrađen od aluminija, vrlo slično rubovima koji krase Appleov iPhone 5s. Stražnja strana će prema dostupnim informacijama i dalje biti plastična, kako bi se osigurala laka izmjena baterije.


Ipak, i GSM Arena upozorava da fotografija, jednako kao i računalni prikazi @EvLeaksa, mogu biti lažirani. S tim rečenim, očekivane tehničke karakteristike modela Galaxy F ne pružaju posebna iznenađenja.

U unutrašnjosti bi se trebao nalaziti Qualcommov Snapdragon 805 čip uparen s 3GB radne memorije, 16-megapikselnom kamericom i hrpom senzora poznatih s Galaxyja S5, a uređaj bi trebao imati i QHD ekran.