OPTIMIZACIJE

Android L će značajno produžiti život vašeg smartphonea

04.07.2014 u 14:40

Bionic
Reading

Googleov projekt Volta, nedavno predstavljen za nadolazeći Android L, već sada daje impresivne rezultate po pitanju produženja trajnosti baterije mobilnih uređaja. Ekipa sa stranice Ars Technica se zabavila s Preview varijantom nove verzije Googleove mobilne platforme i pružila prvi pogled u brojne optimizacije

Ron Amadeo sa stranice Ars Technica je otkrio kako je baterija na njegovom smartphoneu Nexus 5 zahvaljujući Androidu L Preview dobila punih 126 minuta (!) prilikom surfanja webom na Wi-Fi u kontroliranim uvjetima (ponavljano učitavanje jedne stranice pri zadanom osvjetljenju ekrana).

Ono što je još impresivnije je da je za test još jedna novija opcija nazvana battery saver bila ugašena. Njena zadaća je onemogućiti nepotrebne pozadinske procese i osvjetljenje ekrana kada baterija padne na 15 posto.


'Testovi su napravljeni na starom mobilnom uređaju kojeg se koristilo svakodnevno, tako da konačni brojevi nisu nužno najbolja indikacija što se može očekivati s Android L Previewom na novom uređaju. Ono što je bitno je sirova razlika u minutaži', napisao je Amadeo. Grafički prikaz i detalji testa dostupni su na ovom linku. Najveći, uvjetno rečeno, problem koji postoji jest koliko će u konačnici uređaja moći dobiti nadogradnju na Android L.