ZNAČAJKA ILI BUG?

Moguće je zaobići 'lock screen' na iOS 7 u svega pet sekundi

13.06.2014 u 06:46

Bionic
Reading

Otkrivena je još jedna metoda kojom je moguće zaobići 'lock screen' na iUređajima u nekim od verzija mobilne platforme iOS 7 i pod određenim uvjetima. Ipak, zaobilaženjem zaštitnog ekrana korisnik neće moći raditi po uređaju što god želi, a postoje i vrlo jednostavne metode zaštite

Najistaknutija značajka ove nove metode jest to što je za nju potrebno svega nekoliko sekundi, a omogućava pristup aplikaciji koja je bila pokrenuta prije nego je sami uređaj zaključan (ne i ostatku sustava kako je bio riječ o pravim sigurnosnim rupama prije nekog vremena).

Kako bi zaobilaženje funkcioniralo, korisnik mora imati neodgovoren poziv u sustavu obavijesti i omogućen pristup Control Centeru sa zaštitnog ekrana (već tu je vidljivo kako se jednostavno 'zaštititi'), ali i pokrenutu aplikaciju u pozadini prije ključanja uređaja. Dovoljno je probuditi uređaj, povući Control Center, staviti uređaj u Airplane Mode, povući sustav obavijesti i odabrati propušteni poziv. Time se pruža mogućnost korištenja aplikacije koja je radila u pozadini prije ključanja uređaja, ali ničem više.


Za one koji su ipak zabrinuti valja reći kako iOS 8 u svojoj beta verziji onemogućava ovakav pristup općenito pa brige ne bi smjelo biti. Ostalima je dovoljno tek onemogućiti aktiviranje Control Centera na 'lock screenu' u postavkama uređaja.

Moguće je zaobići 'lock screen' na iOS 7 u svega pet sekundi