EH, REDMONDE

Office namijenjen upravljanju dodirom na Androidu prije Windowsa

07.06.2014 u 06:15

Bionic
Reading

Office za iPad je paket aplikacija Word, Excel i dr. koje su prvi put uopće prilagođenje upravljanju dodirom, za razliku od varijanti dostupnih za Windows platformu - ili točnije, za Surface tablet računala. Čini se kako će sljedeće izdanje Officea stići i za Android te ponovno zaobići Windows tablete...

Prema novom izvješću i informacijama kojima raspolaže Mary Jo Foley sa stranice ZDNet, Android bi trebala biti sljedeća platforma na koju će stići Office prilagođen korištenju prstima. Po svemu sudeći Windows platforma je trebala dobiti svoje aplikacije negdje na jesen tekuće godine, no rok se sada produžio na proljeće 2015.


Microsoft se vjerojatno vodi sličnom idejom kao kad je riječ bila o Officeu na iPadu (i iOS platformi općenito) - tržište je reklo svoje po pitanju tablet uređaja, a upravo vodeće pozicije bi kompaniji mogle donijeti velike prihode dok se Windows 8.x sustavi ne rašire dovoljno.

Office paket aplikacija definitivno je jedan od sinonima za produktivnost na stolnim računalima, a dok su mobilne platforme donedavno uglavnom bile lišene toga, konkurencija je mogla imati unosan posao. Kada se Office pojavi na Android uređajima ipak ne treba očekivati bombu kakva je bila ona za iOS, jer vlada statistika kako Android korisnici ionako značajno manje troše na aplikacije od onih na iOS platformi. Neovisno o tome, novi čelnik Satya Nadella ide dalje u zamisli da Microsoft neće biti vezan za jednu aplikaciju, na jednom uređaju na jednom mjestu te da širenju proizvodne linije itekako ima mjesta. Istovremeno dok u Redmondu razmišljaju na taj način, Google usluge su još uglavnom ili okrljaštene ili nedostupne za Microsoftova mobilna rješenja.

Pitanje je samo kada će na red doći i Windows operativni sustav(i)? Više o svemu na linku