OVA NIJE VESLA SISALA

Cameron Russell ima pameti za dijeliti

22.08.2014 u 06:59

Bionic
Reading

Feministica liberalnih stavova s magistarskom diplomom koja se povremeno bavi mankenstvom. Nešto je čudno?

Na Cameron je golem utjecaj imao posjet tadašnjeg predsjednika SAD-a Billa Clintona njenom rodnom gradu Cambridgeu u američkoj saveznoj državi Massachussets. Bilo je to davne 1998., mala Cameron je imala 10 godina i bila je apsolutno oduševljena njegovim govorom.

Od svoje pete pa sve do kraja tinejdžerskih godina bila je uvjerena kako će postati predsjednica. No, san se rasplinuo u momentu kad je počela studirati politologiju i ekonomiju (nedavno je magistrirala) na prestižnom univerzitetu Columbia. Što je više saznavala o strukturi političkog sistema i kako on funkcionira, to se više udaljavala od ideje da jednoga dana kroji svjetsku politiku.

No, želja za promjenom i dalje je pristutna. Jedan od ciljeva joj je pronaći način kako utjecati na politički sistem da poboljša model demokracije. Idoli su joj Benazir Bhutto i Angela Davis. A manekenstvo je način da zaradi dovoljno novaca kako bi se bavila stvarima koje je zapravo zanimaju – umjetnost, politika, kultura i demokracija. Kakva mačka!