NOVI POTHVATI

Irrational Gamesa više nema! Upoznajte Ghost Story

24.02.2017 u 15:28

Bionic
Reading

Ken Levine i njegov legendarni studio odgovoran za hitove poput Bioshocka i System Shocka 2 prije nekoliko godina su odllučili stati s produkcijom, no čini se da se vraćaju

Koliko znamo, Irrational je nakon službenog razlaza i prekida rada na novim projektima ušao u neku vrstu mirovanja, ostavivši svega petnaest zaposlenih. Njihov šef Kevin Lavine čak je svojevremeno objavio srceparajuće oproštajno pismo u kojem se igračima zahvaljuje na podršci no kako je vrijeme da on i njegovi kolege krenu na nove i drukčije projekte.

Od tog trenutka o poznatom developeru nismo čuli previše. Ono što se dalo natuknuti je da zaposlenici Irrationala rade na igri smještenoj u otvoreni svijet. Više o naslovu, pored spomenutog detalja, javnost u međuvremenu nije saznala, a tim i njegov poznati vođa polako su pali u zaborav.

Upravo zbog toga njihov je povratak pod novim imenom privukao je pažnju javnosti. Irrational se, naime, odsad zove Ghost Story Games.

'Utemeljitelji Ghost Storyja su dvanaest bivših zaposlenika Irrational Gamesa čiji je zadatak vrlo jednosavan: stvoriti imerzivne pričom pogonjene videoigre za ljude koji žele da naslovi koje zaigraju nešto od njih traže' piše na službenoj web stranici. 'Iako smo uvjereni da će naše igre oduševiti fanove Bioshocka, naš novi fokus omogućuje nam da skrojimo iskustva gdje je sama igra jednako izazovna kao i njezina priča'.

Kao što se i očekivalo, Levine je i dalje na čelu studija kao predsjednik i kreativni direktor, dok se posada povećanla na 25 članova, a otvorena su još dva radna mjesta.

Što će studio raditi? Koji im je prvi projekt? Morat ćemo se strpiti da saznamo.