MARŠ NA MARS

Kako tvorci Homeworlda zamišljaju futurističku koloniju na Marsu?

21.02.2017 u 09:00

Bionic
Reading

Riječ je o Project Eagleu, interaktivnoj simulaciji smještenoj na Mars sto godina u budućnosti

Homeworld: Deserts of Kharak predivni je 'prequel' ikoničke strategije u pravom vremenu. Njegova osebujnost je što ne nastoji biti pretenciozan. Naime, sva vozila iz igre izgledaju u najmanju ruku uvjerljivima, dok je tematika zanimljiva, napeta i vrijedna ostavštine igrinog poznatog prethodnika.

Razvojni tim iz Blackbird Interacitvea već je predstavio nekoliko ranih slika iz nadolazećeg projekta, a sad je i potvrdio da s NASA-om surađuje pri izradi interaktivnog modela kratera Gale na Marsu.

Smješten u 2117. 44 marsovske godine - odnosno 82.8 godine nakon prve misije na Mars, ovaj projekt imena Project Eagle publici predstavlja hipotetsku koloniju na Marsu izgrađenu u podnožju planine Sharp (blizu mjesta gdje je sletio Curiosity) te je izrađen u suradnji sa Laboratorijima za mlazni pogon u NASA-i.

Plan iza projekta je 'inspirirati nove generacije da sanjaju o ljudskoj koloniji' na Crvenome planetu. Project Eagle bit će predstavljen na pozornici tijekom ovogodišnjeg DICE Summita, a govornik će biti Dr. Jeff Norris iz Laboratorija za mlazni pogon NASA-e. Pomagat će mu Blackbirdov Aaron Kambeitz i Rob Cunningham. 

'Velika nam je čast i zadovoljstvo raditi sa Jeffom i timom iz NASA-e pri stvaranju realistične vizije Marsa koju ćemo predstaviti u obliku interaktivne umjetnosti' kaže Cunningham.

Više informacija o suradnji Blackbirda i NASA-e možete pronaći ovdje.