VELIKA INTERVENCIJA

Može li najnovija zakrpa spasiti Blizzardovu kartašku igru?

16.02.2017 u 04:01

Bionic
Reading

Ako pratite scenu popularne kartaške igre Hearthstone, vjerojatno ste upoznati s kaosom koji je posljednje proširenje donjelo. Nakon više od dva mjeseca nezadovoljstva i prigovora zajednice njegovi tvorci su konačno odlučili intervenirati

Najnovija zakrpa koja će Blizzardovu ultrapopularnu digitalnu kartašku igru konačno dovesti u red (ili se tome Blizzard barem nada) donosi oslabljenja dvije presudne karte koje već neko vrijeme ubijaju zabavno stotinama tisuća igrača.

Notorni Small Time Buccaneer tako s dva zdravlja pada na jedno, dok cijena šamanskog popularnog oružja Spirit Claws s jedne mane raste na dvije.

Hoće li ovo okrenuti piratsku metu naglavačke, teško je zaključiti. Ono što smo sigurni je da će ju izmjeniti. Omekšavanje jedne od najozloglašenijih karata u ekspanziji osigurava protivniku kontramjere putem 'lakših' čarolija za čišćenje ploče poput Fan of Knivesa ili Maelstrom Portala. Ono što, doduše, ova korekcija ne radi je oslabljivanje dominantnog Midrange Shamana koji trenutno spada među najmoćnije špilove u meti.

Druga izmjena koja bi mnogim igračima trebala olakšati život je uvođenje blokada na određene rangove u igrinom kompetitivnom modu. Tako, konkretno, igrači neće moći pasti ispod 15., 10. i 5. ranga nakon što ga dosegnu. Ovo će, vjeruju u Blizzardu, omogućiti igračima da igraju opuštenije te da nakon dostizanja određenog ranga više vremena investiraju u eksperimentiranje s novim špilovima umjesto da panično igraju najjače špilove u meti.

Točan datum dolaska izmjena još nije zakazan, no Blizzard obećava da će se on desiti prije kraja mjeseca. Nakon promatranja piratskih špilova još od početka ove godine, poznati developer napravio je očekivani i više puta najavljen potez - pritisak na patuljastog gusara koji je uz pomoć malog brata sa chargeom zamalo uništio igru.