APSOLUTNO NEVJEROJATNO

Netko je Pokemone konačno ubacio u Minecraft

06.02.2017 u 13:32

Bionic
Reading

Riječ je o modifikaciji pod imenom Pokemon Cobalt and Amethyst koja ove dvije naoko nepovezive igre spaja na apsolutno nevjerojatan način

Nakon što smo ugledali ovaj mod, sa sigurnošću možemo zaključiti još jedan zakon interneta. On glasi: 'ako videoigra dozvoljava modifikacije, barem neke od njih biti će s tematikom Pokemona'. I da budemo savršeno iskreni, Minecraft ih ima puno. Međutim, malo koji doseže tu razinu koju je dotakao Cobalt and Amethyst. Valja također voditi računa da se radi o mapi a ne modu, što znači da ju može downloadati i pokrenuti svatko tko ima Minecraft 1.8.8.

Cobalt and Amethyst ne samo da dodaje stvorenja i mehanike iz serijala Pokemon u Minecraft, već stvara sasvim novu avanturu s Pokemonima. Tvorci ovog projekta Cobalt and Amethyst tvrde da za završavanje treba oko 60 sati igranja tijekom kojeg ćete moći uloviti 136 Pokemona koje smo upoznali u sklopu izvornog serijala.

Dok karta podsjeća na stare verzije na GameBoyju (posuđuje neke zvukove i skladbe iz originala), sam gameplay je potpuno drukčiji.

Iako igra (kao niti sam Minecraft) nije najljepša stvar koju ćete ikad ugledati, svijet koji je u njoj stvoren zbilja je impresivan. Igrin glavni producent Phoenix SC tvrdi da igra ima sve od borbi, lova na pokemone, treninga i konačno - izazivanja vođa Gymova.

Pokémon Cobalt and Amethyst Izvor: Društvene mreže / Autor: Phoenix SC

'Mapa je zapravo sasvim nova neviđena regija u kojoj možete uloviti 136 pokemona te je smještena u skroz novu priču' kaže autor. 'Glavni neprijatelj želi osloboditi veliko zlo koje zahtjeva žrtvu. Vaš zadatak je pronaći istinu uz pomoć lokalnog profesora - ili uloviti zlobnika prije no što bude prekasno ili sukobiti se s Team Tempestom nastojeći spasiti živote onih do kojih vam je stalo - vaših najbližih.'

Tim odgovoran za ovu mapu čak je počeo raditi prohod. Phoenix SC tvrdi da je nedavno završio igru za što mu je trebalo oko 70 sati, s time da je na kraju imao pokemone 50. levela. Na samoj igri, u drugu ruku, tim je radio skoro tri godine.

Cobalt and Amethyst možete downloadati ovdje. Također, predlažemo da požurite prije nego što za sve ovo čuju odvjetnici iz Nintenda.