NEČASTIVE METODE

Jedan od najuspješnijih igrača Street Fightera V obični je varalica

19.01.2017 u 06:41

Bionic
Reading

Igrač Street Fightera V pod imenom BEST_KOREA drži prvo mjesto u igrinom kompetitivnom modu unatoč činjenici da nije baš predobar. Štoviše, nedavno je služio kao komična vreća za udaranje poznatom igraču Diagu Umehari. Naknon ovoga ostaje pitanje - kako se BEST_KOREA uopće mogao popesti tako visoko na ljestvici?

Web stranica Shoryuken nedavno je objavila kako spomenuti igrač sjedi na preko 10.000 LP-a iznad Wolfkronea, drugoplasiranog najboljeg igrača na svijetu. Uglavnom, ono što je vjerojatno stvorilo sumnju bio je način na koji se snimaju mečevi BEST_KOREA.

'Pogledate li njegov profil, vidjet ćete da nešto nije u redu s obzirom da postoji velika razlika u indikatorima pobjeđenih partija - igrač koji je pobjednik u rezultatima često nije pobjednik u samoj partiji' piše na Shoryukenu.

Čak i kad BEST_KOREA izgubi partiju i dalje će dobiti 'pobjedu' u statistikama kao i nagradni LP, što znači sljedeće: dok najbolji igrači imaju prosječno 75 posto pobjeda, BEST_KOREA u principu doseže oko 100 posto. Street Fighter V na PC-ju je imao prilično puno problema, no varanje i hakiranje i dan danas predstavljaju neke od najvećih.

Polagano penjanje na ljestvici uz niz mečeva vrlo je teško i obeshrabrujuće bez nepotrebnog sazanja da neki igrači nalaze metode kojima mogu zlorabiti igrin kod. Što je najžalosnije, jedina vrsta varanja do koje je Capcomu zbilja stalo je ono vezano uz mikrotransakcije.

Čak i kad je kompanija pokušala riješiti neke od spomenutih problema, to je dovelo do skandaloznog instaliranja rootkitova na osobnim računalima mnogih gejmera.

Za kraj pogledajte snimljen niz mečeva između Daigoa (čije ime u igri glasi Memememe) i BEST_KOREA. Pravo čudo što je Diago pobijedio, zar ne?

Ovo je sve osim jednostranog... :) Izvor: Društvene mreže / Autor: WuahWuahMan