NIŠTA OD TOGA

Microsoft povukao utikač i prekinuo rad na Scaleboundu!

10.01.2017 u 12:44

Bionic
Reading

Uzbudljiva ekskluziva za Xbox One čini se da nikad neće ugledati svjetlo dana

Nakon što je već nekoliko godina provela u neprekidnom stadiju razvoja, Platinum Gamesova najnovija igra susrela se s neslavnim krajem. Nakon što su informacije polako počele curiti te su bile objavljene na Eurogameru i Kotaku, Microsoft je odlučio prekinuti tišinu i razočarati fanove Scalebounda i šačicu fetišista koji se pale na zmajeve.

Rad na Akcijskom RPG-u iz Platinum Gamesa prekinut je. Kompanija nije baš iznijela previše detalja zbog čega se to desilo, no Eurogamerovi izvori spominju 'teški razvojni proces koji je tijekom prošle godine doslovno postao mučan'.

Scalebound je bio vrlo težak projekt, sudeći po izjavama insajdera. Odgovorniji kreativci poput višeg dizajnera bili su prisiljeni uzeti mjesec dana slobodnog vremena. Kad su se vratili, igra je (očekivano) još više kasnila. Zbrojite li ovo s već promašenim rokovima i problemima s engineom, ukidanje projekta bilo je gotovo nezaobilazno.


Hoće li Platinum nastaviti rad na ovoj igri? Teško je zaključiti s obzirom na niz tehničkih poteškoća. Što god se desilo, uglavnom, ovo su jako loše vijesti za Microsoft i vlasnike konzole Xbox One. Scalebound je, naime, trebao biti jedna od najjačih igara godine, uz rame s Crackdownom 3.

Ovo znači da će kompanija morati jako upregnuti snage planira li se oduprijeti sve popularnijem PlayStationu 4

'Nakon dugo promišljanja Microsoft Studio donio je odluku da prekine razvoj Scalebounda. Trudit ćemo se dostaviti vam fantastičan popis igara koje ćete zaigrati ove godine, uključujući Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves i mnoge druge.'

Službena izjava MicrosoftaCitat