NIJE LOŠE

Sony prodao preko pedeset milijuna PlayStationa 4

10.12.2016 u 08:40

Bionic
Reading

Poznati japanski proizvođač upravo je potvrdio kako se najpopularniji PlayStation do danas prodao u više nego impresivnom broju primjeraka

I, da, ovdje ne govorimo o broju isporučenih jedinica, već konkretnih PlayStationa 4 koji su završili u rukama kupaca. I, ne, u ovo se ne ubraja prodaja nedavno izašlog PlayStationa 4 Pro

Ovi rekordni rezultati dijelom su i rezultat Crnog petka. Sonyjeva ovogodišnja rasprodaja bila je najbolja rasprodaja PlayStationa na Crni petak do sada. Sonyjev šef Kaz Hirai ovim je brojkama u najmanju ruku zadovoljan.

Od 4. prosinca prodano je više od 369,6 milijuna digitalnih i fizičkih verzija igara za PlayStation 4. PS4 je dosegnuo impresivne rezultate svega tri godine nakon dolaska na tržište. Može li nadmašiti apsolutno nevjerojatni PlayStation 2 koji je do ožujka 2015. prodan u zapanjujućih 155 milijuna?

Ovaj broj je dosegnut 15 godina nakon izlaska PlayStationa 2. PlayStation 4 je u igri samo tri godine što otprilike znači da, pa... postoji šansa.

Očekivano, Microsoft se baš previše ne diči prodajnim rezultatima Xboxa One. Radije govori o korisnicima Xbox Livea i aktivnim igračima. PS4 ima vrlo jako vodstvo ispred konkurencije, no valja voditi računa da je Xbox One u posljednje vrijeme također jako dobro prodavana konzola. Ovo, naravno, vrijedi u zemljama gdje ima najjaču podršku, a to su Engleska i SAD.