POSUDIŠ ENGINE, FRENDE?

Death Stranding Kojima će raditi u suradnji s Guerilla Gamesima

05.12.2016 u 12:53

Bionic
Reading

Konkretno, japanski dizajner videoigara oko je bacio na engine koji pokreće nadolazeći Horizon: Zero Dawn

Riječ je pokretaču pod imenom Decima Engine kojeg razvija ekipa odgovorna za megapopularnu pucačinu Killzone. Njihova najnovija igra akcijska je avantura gdje glavna junakinja trčkara naokolo dok tamani i/ili kroti divovske mehaničke dinosaure. Da.

Uglavnom Kojima je prije nekih godinu dana krenuo u veliko putovanje u potrazi za engine njegove najnovije misteriozne igre Death Stranding. Na putu mu se pridružio Sonyjev Mark Cerny s kojim je nakon dugo vremena našao digitalni El Dorado u vidu Guerillina pokretača.

S obzirom na to da je Guerilla pod zaštitničkim krilom Sonyja te pošto se Sony i Kojima vole, ali ono baš jako, jako puno, donekle je bilo za očekivati da će se poznati dizajner opredijeliti za Guerillinu Decimu.

Uostalom, ovu odluku dao je naslutiti podlogom za miša koju vjerojatno može naručiti, platiti i koristiti Hideo Kojima. U svakom slučaju, odluka je pala, a Kojima je na nedavno završenom PlayStation Experienceu potvrdio suradnju s Guerillom koja mu je gore spomenuti pokretač, odnosno njegov izvorni kod dostavila u maloj drvenoj kutiji. Fensi.

Uglavnom, nakon svega ovoga jedina nejasnoća koja preostaje je - o čemu se, dovraga, radi u Death Strandingu!?