TEHNO RECENZIJE

Proharali smo videoigrama uz perolaki miš Logitech G Pro

06.12.2016 u 08:29

Bionic
Reading

Vječita potraga za savršenim gejmerskim mišem dovela me do elegantne uzdanice iz Logitecha pod jednostavnim imenom G PRO

Dizajniranje miša bez pretjeranog 'kemijanja' do danas je polučilo nekima od najboljih primjeraka na svijetu. Naoko jednostavan, robustan i elegantan Razer Deathadder tako slovi za jednog od boljih miševa koji si kupac s prosječnim primanjima može priuštiti. Logitech je prošlih godina također u nekoliko navrata zakoračio na područje jednostavnog dizajna izdavši čak dva vrlo dobra miša iz serijala Daedalus Prime

Najnovija uzdanica njegove linije miševa namijenjenih profesionalnim igračima videoigara vrlo dobro radi svoj posao i na stolovima onih koji ne planiraju zarađivati za život igrajući igre. Riječ je o vrlo lakom i elegantno dizajniranom mišu koji nastoji udovoljiti svakome.


Tako recimo kod G PRO-a nećete pronaći već čuvene utege. Riječ je, o vrlo lakom mišu koji, unatoč manjku težine, ostavlja vrlo solidan i ugodan osjećaj pri korištenju. Drugim riječima, nisam imao osjećaj da ću ga nakon prvog impulzivnog udara u stol pretvoriti u prašinu (na sreću, do tog presudnog trena tijekom testiranja nije ni došlo). Njegove zaobljene linije samo su naglašene led osvjetljenjem koje je moguće podešavati pomoću softvera iz Logitecha.

Još jedna, iznimno korisna karakteristika je on-bord memorija kojom se postavke mogu sačuvati na samom mišu te prenijeti na drugo računalo na kojem se može igrati 'kao kod kuće'. Štoviše, moguće je sačuvati makroe i postavke za nekoliko igara, što je zbilja korisna stvar. Što se tipki tiče, nema se puno toga reći – sve radi savršeno dobro. Plitak hod dviju bočnih tipki, dubok i glasan hod desnog i lijevog klika komplimentiraju teksturiranom kotačiću i posebnom gumbu za podešavanje osjetljivosti.

Ono što ovaj miš čini manje savršenim nego što se čini na prvi pogled njegova je forma - nije napravljen za ljevake. Nadalje, mogućnost prenošenja postavki na druga računala ne radi savršeno ukoliko ga ukopčate u Mac. Riječ je o mapiranju tipki koje na Macovoj tipkovnici nije moguće pronaći.

Izuzmemo li nemogućnost podešavanja težine te smanjenu kompatibilnost sačuvanih makrokomandi na računalima iz Applea, Logitech G Pro je i dalje vrlo solidni miš. Riječ je o lijepo dizajniranoj periferiji vrhunske funkcionalnosti za koju ne treba dati previše novca. Njegova cijena se, naime, kreće oko 550 kuna, što je manje od onog što se traži za konkurentnog Deathaddera.

Ako tražite vrlo lagani miš vrhunske preciznosti, velike osjetljivosti i kvalitetne građe, zbilja ne postoji razlog zašto ne biste uzeli u obzir Logitech G Pro. Uostalom, sigurni smo da će vam prijatelji i rodbina oprostiti ako nakon njegove kupnje i nekoliko mjeseci korištenja ne postanete najbolje plaćeni profesionalni gejmer na svijetu.

Gejmerski miš Logitech G Pro

proizvođač: Logitech
vrsta miša: optički
povezivost:
USB
rezolucija: 200-12000 dpi
težina: 129 g sa žicom, 83 g samo miš

plus:
- jednostavan dizajn
- prenosive postavke
- preciznost
- lakoća

minus:
- manjak dodatnih utega
- nije za ljevake

ocjena: -5