ISPROBALI SMO

Razerov kontroler Wildcat voli grebati - po vašem novčaniku

16.11.2016 u 12:56

Bionic
Reading

U Razerovoj svesrdnoj ponudi oku ugodnih periferija za konzole, pronašao se i Wildcat – seksi gamepad napravljen za ozbiljnje igrače Xboxa One

Pod ozbiljnijim, naravno, mislim na one koji se bave esportovima. Wildcat je šminkerski gamepad paprene cijene, koji nastoji konkurirati Xbox One Elite kontroleru, periferiji koju Microsoft nastoji prodati gejmerima s viškom raspoloživog novca i željom za nečim boljim.

Priča iza Wildcata je relativno slična. Riječ je o gamepadu koji savršeno radi na Xboxu One i Windowsima zahvaljujući USB priključku i blagonaklonosti Microsofta prema vlastitim proizvodima i platformama. Kako bi bio autentičan, ovaj gamepad dolazi s nizom dodatnih gumbiju, kao i kompletnim manjkom bežične komunikacije.


Da, Wildcat je kontroler stare škole napravljen kako bi imao čim nižu latenciju. Ovo je pogotovo važno kod borilačkih igara gdje djelić sekunde kašnjenja može značiti primljen udarac u glavu i izgubljenu partiju. Prosječnom gejmeru, iskreno, ovo neće značiti puno više osim činjenice da ne mora staviti kontroler na punjenje, što evo – mogu reći da je plus ako isti spadaju u kategoriju nepokolebljivih lijenčina.

Wildcat dolazi u paketu s fensi torbicom, parom naljepnica i odvijačem. Razlog zbog kojeg vam treba odvijač je par tipki na donjoj strani kontrolera koje vrlo lako možete doslovno odšarafiti. Naljepnice vam, u drugu ruku, služe kako bi pomogle da kontroler sigurnije držite u ruci. Problemčić s ovim oku i ruci ugodnim dodacima leži u činjenici da ih na kontroler morade lijepiti sami.

Ako ste na trenutak pomislili da bi ova procedura mogla biti komplicirana, u pravu ste. Desnu naljepnicu donekle je lakše zalijepiti zbog nacrtanog Razerovog logotipa koji se podudara s onim na kontroleru. Lijevi? Možete se uzdati u sigurnu ruku i božju volju, jer su to uglavnom dvije stvari koje vam mogu dati okvirnu ideju kamo s naljepnicom. Hoćete još? Prokleta stvar se nakon nekog vremena sama krene odljepljivati.

Okidači na boku kontrolera mogu se zaključati, red gumbiju pored njih može se programirati bez ikakvog softvera, a čitava stvar izgleda dosta solidno. Xbox One Elite kontroler se, podsjećamo, da puno bolje modificirati, no očekivano je da Wildcat bude ograničen s obzirom na to da se radi o gamepadu za turnire. Dakle ono što Razer nastoji prodati je hardver koji slijedi određene standarde koji će, bit ću iskren, standardnom korisniku biti dosta čudni.

Samo si zamislite da gradom umjesto tenisica hodate u kopačkama i dobit ćete okvirnu ideju o čemu pričam. Što se ostalih osobina kontrolera tiče, one su više-manje standardne. Tim rečeno, kupnja ove periferije zbilja spada u područje nišnog hardcore gejminga. Ako razmišljate o tome da kupite standardni kontroler, puno ćete bolje proći ubodete li obični kontroler za Xbox ili Xbox One, pa čak i Xbox Elite.

Wildcat je specijalizirani komad hardvera napravljen za turnire koji u konačnici nije najbolja stvar ikad te nipošto ne opravdava cijenu od 999 kuna osim ako ga planirate kupiti isključivo za ono za što ga Razer reklamira. Drugim riječima – e-sportaši, krenite naprijed. Svi ostali – razmislite prije nego što kupite ovaj par kopačkih.

ime: Razer Wildcat Xbox One Controller
platforme: Xbox One, Windows 10
povezivost: USB
Kabel: 3 m obložen tkaninom - micro USB
Veličina : 106 mm  x 156 mm  x 66 mm
Težina (bez žice) : 260 g
Cijena: 1051 kn (Instar

plus:
- čvrsta konstrukcija
- mogućnost programiranja tipki bez potrebe za softverom

minus:
- cijena
- loše naljepnice
- na tržištu postoje puno bolji kontroleri koje možete kupiti po cijeni Wildcata