UČENJE UZ IGRU

U Hrvatsku je stigao edukacijski Minecraft

09.11.2016 u 08:57

Bionic
Reading

Edukacijska inačica popularne videoigre koja omogućava učenje kroz zabavu bit će predstavljena na CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC)

Microsoft je objavio kako je Minecraft Education Edition odsad dostupan u Hrvatskoj. Radi se o videoigri otvorenog svijeta koja promovira kreativnost, suradnju i rješavanje problema. Igra je prilagođena u obrazovne svrhe pa tako aplikacija Classroom Mode omogućuje učiteljima upravljanje postavkama, komunikaciju s učenicima te teleportiranje učenika. Također, učitelji mogu nadgledati aktivnosti učenika i njihov napredak a da nisu aktivno uključeni u igru, a učenici se mogu povezivati s drugim učenicima i zajedno učiti istraživanjem svijeta Minecraft.

S obzirom na dostupnost Microsoft Education Editiona u Hrvatskoj, Microsoft će na CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC), koja se održava od 9. do 11. studenog, održati predstavljanje edukacijske inačice te naglasiti važnost suradnje u procesu učenja. Također, eksperti iz Microsofta predstavit će i druge alate koji služe kao podrška učiteljima s naglaskom na kreiranje sadržaja i suradnju te upoznati prisutne s edukacijskim mogućnostima koje Microsoft pruža širom svijeta.

'Veliko nam je zadovoljstvo biti sponzor CARNetove konferencije koja raste iz godine u godinu i već je postala centralno mjesto za obrazovanje, ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji. Microsoft je ove godine prisutan na CUC-u kroz seriju predavanja, od kojih je jedno posvećeno Minecraftu i nadamo se da će odaziv sudionika pratiti interes koji svakodnevno vidimo kada je riječ o ovom popularnom softveru. Također, u sklopu Konferencije ćemo izložiti i predstaviti koncept učionice budućnosti u kojoj ćemo prikazati Microsoft rješenja posvećena obrazovanju na novim uređajima Windows 10. Nadamo se da će posjetitelji CUC-a iskoristiti priliku i doći u učionicu kako bi čuli više o Microsoftovim alatima za obrazovanje', izjavila je Anida Jusufović, menadžerica razvoja poslovanja za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u Microsoftu.

Minecraft Education Edition kreirana je na temelju povratne informacije od više od 50.000 učenika i učitelja širom svijeta, a danas se već koristi u više od 10.000 učionica za učenje povijesti, fizike, znanosti, poezije i brojnih drugih predmeta. Ova inačica pruža razne mogućnosti učenja kroz igru pa se tako u zasebnu igru može uključiti cijeli razred ili se pak pojedinci mogu povezati s nekim na udaljenoj lokaciji.

Učitelji mogu sudjelovati u igri ili biti nadglednici te tako davati upute i ubacivati u igru web-linkove s dodatnim informacijama. Učenici s druge strane mogu dokumentirati svoj rad, putem snimaka zaslona (screenshotovai dokumenata u koje upisuju napredak.

Više informacija možete saznati na education.minecraft.net te na Minecraft Mentors, otkud je moguće povezivanje s edukatorima koji već imaju iskustva s Minecraft Education Editionom.