PRVI TJEDAN U PRODAJI

Battlefield 1 nadmašio zajedničku prodaju Hardlinea i Battlefielda 4

25.10.2016 u 17:28

Bionic
Reading

Prije nego što vam vilica doslovno padne na tlo valja napomenuti da nije riječ o sveukupnom broju prodanih primjeraka, već o prvom tjednu prodaje

No ovo dostignuće je i dalje hvalevrijedno. Podaci dolaze s web stranice Chart-Track koja je prvi tjedan Battlefielda 1 usporedila s prvim tjednom prodaje Ubisoftova Tom Clancy's: The Divisiona. Statistika se također odnosi na Ujedinjeno Kraljevstvo i to samo na fizičke kopije.

Da, ovo znači da statistika pokriva svega dio sveukupnog tržišta, no i dalje daje dobru sliku toga koliko je publika zapravo dobro prihvatila najnoviji uradak DICE-a i Electronic Artsa.

Battlefield 1 na PC-ju jedino se može ubosti putem Origina, što znači da je broj igrača nedostupan ili će biti nedostupan do trena kad će se EA odlučiti hvalisati njime, no sudeći prema stranici bf1stats.com, ova pucačina je više nego popularna.

U vrijeme pisanja ovog članka Battlefield 1 je na svim platformama igralo sveukupno 266.269 ljudi, s time da igru najviše igraju vlasnici PlayStationa 4. Battlefield 1 tako je trenutno najprodavanija igra u UK-u, a slijede ju FIFA 17, Mafia 3 i Gears of War 4.