IPAK ODGOĐEN

Beyond Good and Evil 2 bio je igriv još prije osam godina

21.10.2016 u 08:54

Bionic
Reading

Razlog zbog kojeg jedan od najvećih izdavača u EU nije izdao nastavak kultnog hita Beyond Good & Evil leži u, citiramo, tehničkim poteškoćama

Kao što to ide skoro svake godine, Ubisoft je po tko zna koji put zaredom izbacio nasumičnu količinu promotivnih igara za naslov koji čekamo dulje nego što to i sami mislimo priznati. Beyond Good and Evil 2 toliko je puta odjavljivan da praktički spada u kategoriju vapourwarea - da nema ljudi poput njegovog dizajnera Michela Ancela.

Zahvaljujući nasumičnim objavama na društvenim medijima i sporadičnim izjavama o tome kako 'još rade na igri o kojoj nitko ne zna ništa', Beyond Good and Evil još je prisutan u medijima. Nedavna erupcija konceptnih ilustracija potakla je znatiželju javnosti.

Najnovije mrvice informacija o razlozima beskonačnog odgađanja osvanule su prije dva dana, kad je Ancel spomenuo zbilja šokantnu činjenicu -  Beyond Good and Evil 2 bio je igriv još 2008., no firma ga je odlučila odgoditi zbog 'tehničkih problema'.

'Htjeli smo istraživanje planeta, putovanje svemirom, gradove... sve ovo trebalo je biti još u Beyond Good and Evilu 1', napisao je Ancel. 'Umjesto da ne napravimo igru naših snova, odlučili smo vratiti se na 2D, zabaviti se Raymanom i nastaviti posao na Beyond Good and Evilu 2.'

Tehničke poteškoće? Prije bismo rekli tehnička ograničenja. Kako god okrenuli, drago nam je da Ubi nije odustao od igre, makar moramo priznati kako nam ova šema s nasumičnim objavama po društvenim mrežama nakon svih ovih godina polako počinje ići na živce.