IMPRESIVNO

Za izradu ove masivne mape za Doom trebalo je tristo radnih sati

21.10.2016 u 06:35

Bionic
Reading

Ovaj zbilja spektakularan uradak za jednu od najpoznatijih pucačina u povijesti zbilja je jedinstven. Jedina stvar impresivnija od samog nivoa je vrijeme koje je bilo potrebno da ga se napravi

Dizajner odgovoran za ovaj monumentalni pothvat je Ben Mansnell, čovjek koji je dvanaest godina sanjao kako iskoristiti svoje vještine digitalne kartografije. Rezultat je Foursite - masivna mapa za Doom 2 namijenjena igri za jednog igrača.

Filozofija iza Foursitea relativno je jednostavna: riječ je o četiri arene povezane hodnicima. Svaka od arena ima svoj specifičan dizajnerski stil te zahtijeva poseban način igranja.

'Okvirna ideja o četiri kvadranta smještena oko horizontalnog hodnika pala mi je na pamet tijekom dugotrajnog predavanja na fakultetu davne 2004.', kaže Mansell. 'U to vrijeme ponekad sam znao napraviti pokoju mapu za Doom 3 pa sam Foursite u originalu planirao napraviti za tu igru. Na moju žalost, imao sam toliko posla nakon predavanja da jednostavno nisam stigao napraviti ni jednu sobu prije nego što sam projekt napustio.'

Dvanaest godina kasnije, Mansell je konačno dovršio rad na Fousiteu. Svaki kvadrant ove masivne mape ima jedinstvene neprijatelje i bossa. Nakon što ih pobijedite sve, pojavit će se konačni boss koji zapravo zaokružuje iskustvo.

Kako izgleda ovaj zbilja monumentalan pothvat? Mansell je napravio video u kojem mapu za Doom 2 možete vidjeti u akciji.

Ako se želite sami okušati u Foursiteu, kliknite ovdje i downloadajte ga. Za njegovo pokretanje, napominjemo, bit će vam potrebna kopija Dooma 2.