STIŽU DOJMOVI

Stigao je! Što točno može privjesak Pokemon Go Plus?

19.09.2016 u 16:01

Bionic
Reading

Najrazvikanija i realno - jedina periferija za mobilnu igru Pokemon Go konačno je među nama. Evo što igrači od njega mogu očekivati

Iako popularnost mobilne eskapade Pokemon Go polako jenjava već tjednima, to nije obeshrabrilo Niantic i Nintendo da nakon mnogo odgoda konačno izbace periferiju od 35 dolara koja bi mnogim poke-majstorima trebala olakšati život.

Premda je privjesak na nekoliko navrata najavljivan, nitko do danas nije saznao kako on funkcionira u praksi. Osim što je teško dobavljiv zbog inicijalne navale prednarudžbi, on je dostupna ograničenom broju ljudi isključivo zbog regijske dostupnosti.

Pokemon Go Plus uređaj je koji koristi Bluetooth kako bi komunicirao s vašim mobilnim uređajem. Igra relativno brzo uhvati signal te vam omogućuje da Pokemon Go igrate bez nužnog gledanja u smartfon.

Pokemon Go Plus omogućuje lov na pokemone i aktivaciju pokestopa bez korištenja sučelja na mobilnom uređaju. Ono što vam ne omogućuje dvije su temeljne funkcije igre - lov novih pokemona i osvajanje gymova

Za lov na njih koristit će se višestruko isprobana metoda gledanja u ekran i gađanja poke-lopticama u izmijenjenoj stvarnosti (augmented reality). U svim ostalim okolnostima dodatak je praktičan i diskretan.

Ono u čemu je uređaj dobar, napominju korisnici, je u smanjivanju truda uloženog u sakupljanje slatkiša potrebnih za evoluciju pojedinih pokemona. Također postoji veliko zadovoljstvo u završavanju šetnje, otvaranju aplikacije i pregledavanju nove kolekcije džepnih čudovišta koje ste bez gledanja u mobitel pohvatali koristeći jedan gumb na periferiji.

Što se baterije tiče, korisnici nemaju previše prigovora. Jedini i zapravo najveći prigovor periferiji leži u činjenici da se radi o uređaju koji je na tržište stigao - prekasno.