IGROM MIJENJAJTE SVIJET

Ubijte dosadu, pokažite znanje i nahranite gladne

26.09.2016 u 08:15

Bionic
Reading

Većina igara dostupnih za pametne telefone nema ambiciozniji cilj od razbibrige i ubijanja vremena. To nije slučaj s ovom igrom

Tko kaže kako igre za mobitele ne mogu biti korisne? Već smo pisali o igri Sero Quest koja znanstvenicima pomaže u prikupljanju podataka za istraživanja koja traže načine borbe protiv Alzheimerove bolesti. A ima ih još pomoću kojih možete pomoći drugima.

U igri Pocket Rice možete odgovarati na pitanja vezana uz opću kulturu ili odabrati jednu od deset kategorija (Arts and Letters, Film, Geography, History, Miscellaneous, Music, Science, Society, Sports ili Technology). Kategorije možete listati kuckanjem po strjelici u narančastoj traci.

Za razliku od drugih aplikacija koje se bave trivijanlnim znanjem, u Pocket Riceu za svaki točan odgovor biva donirano deset zrna riže. Kad ih skupite dovoljno, možete ih donirati humanitarnom programu aktualnom u to vrijeme. Primjerice, trenutno je riječ o programu koji za cilj ima smanjenje smrtnosti djece u Šri Lanci, a koji se odvija u suradnji s fondacijom Lasallian.


Prema podacima same aplikacije, tako je dosad nahranjeno više od deset tisuća ljudi i skupljeno više od 200 milijuna zrna riže. Možete i pratiti koliko ste ukupno donirali dosad.

Igra Pocket Rice je dostupna za iPhone (iOS) i Android.

Više:Make Use Of