OČEKIVANO

The Last Guardian je, pogodili ste, ponovno odgođen

14.09.2016 u 14:04

Bionic
Reading

Već bezbroj puta odgađan projekt Tima Icoa, koji je započeo s razvojem još dok je PlayStation 3 bio najbolja Sonyjeva konzola, susreo se s novim nizom poteškoća koje su razvukle vrijeme potrebno za dovršetak projekta

Sony je službeno potvrdio kako će igra izaći 6. prosinca umjesto 25. listopada. Ovakav pomak datuma izlaska nerijetka je pojava u svijetu gejminga te u pravilu ne bi trebala predstavljati neki problem. No The Last Guardian je bio najavljen 2010. te je bezbroj puta doslovno nestajao iz popisa Sonyjevih nadolazećih naslova da bi se pojavio u obliku demo verzije na prošlogodišnjem sajmu E3.

Ova odgoda je samo dodatak višegodišnjem nizu odgoda, tako da službenoj izjavi daje tragikomičan prizvuk.

The Last Guardian E3 2016 trailer | PS4


Evo što je Sony izjavio u povodu službene objave kašnjenja The Last Guardiana

'Razvojni tim The Last Guardiana brzo se približava najvećim ciljevima produkcije te je donio tešku odluku da odgodi datum izlaska igre za nekoliko tjedana. The Last Guardian izaći će 6. prosinca.

Fumito Ueda (genDesign) i Japan Studio imaju prekrasnu viziju za The Last Guardianovo dirljivo putovanje prijateljstva i povjerenja te vam žele dostaviti najispoliranije konačno iskustvo. Ovo posebice želimo poručiti obožavateljima koji su nas podržavali sve ovo vrijeme. Odgoda je pala kao teška odluka, no problem je u tome što smo u konačnom stadiju razvoja naišli na više bugova nego što smo očekivali. Kako bismo osigurali to da The Last Guardian pruži iskustvo koje su osmislili kreatori igre, trebat će nam još vremena da te probleme riješimo u potpunosti.

Razvoj igre nastavlja se punom parom te smo uvjereni kako ćemo prije izlaska moći predstaviti još sadržaja.

Cijenimo vašu podršku.'