NOVE IGRE

Odigrajte križić-kružić i pasijans u Googleovoj tražilici

27.08.2016 u 12:12

Bionic
Reading

Google je u svoju tražilicu dodao mogućnost igranja dvije popularne igre. Pojavit će se kad ih upišete kao upit za pretragu

Obje igre možete igrati na različitim razinama zahtjevnosti, a u križić-kružiću možete i izazvati prijatelja na dvoboj ukoliko sjedi uz vas.

Iako smo križić-kružić pokrenuli (i zgazili računalnog protivnika) iz prve, pasijans nam nije uspjelo upogoniti niti na jednom od četiri preglednika koje smo imali na raspolaganju (Chrome, Edge, Firefox i Opera). Pretpostavljamo kako igra još nije dostupna u našem dijelu svijeta te kako će to postati uskoro.

Google je i ranije dodavao igre u tražilicu (interaktivni doodleovi poput onog za Olimpijske igre u Brazilu, Rubikove kocke ili simulatora sintisajzera Moog), a nudi i zgodne trikove kao što je izravan zvukovni odgovor na pitanje kako se glasa svinja (i druge životinje).


Kako su nove igre dostupne i za stolna računala i za mobilne uređaje, Google vjerojatno ovim sitnim dodatkom želi učiniti svoju tražilicu privlačnijom i konkurentnijom u eri kada dominaciju preuzima mobilni pristup i surfanje internetu, a do podataka i informacija se može doći na stotine raznovrsnih načina.

Više:Verge i TechCrunch