DOBRA VIJEST ZA NINTENDO

Pokemon Go prodaje i druge Nintendove igre

20.08.2016 u 16:12

Bionic
Reading

Nintendo nije imao puno veze s razvojem Pokemona Go, ali to ne znači kako nemaju koristi od globalne popularnosti Nianticove igre u proširenoj stvarnosti

Prašina koja se podigla oko Pokemona Go podigla je potražnju i prodaju igara za Nintendovu konzolu 3DS i drugih starijih igara sa čarobnom riječi pokemon u nazivu.

Prema podacima NPD-a o fizičkoj prodaji igara u Sjedinjenim Državama, ne samo da je 3DS bio najprodavanijom platformom u srpnju, već su Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire - u prodaju puštene još 2014. godine - ušle među deset najprodavanijih naslova (zauzevši osmo, odnosno deset mjesto).


To im je donijelo porast prodaje od 80 posto u odnosu na prošlogodišnji srpanj, prema Nintendovim podacima, a slično je i s još starijim naslovima Pokémon X i , predstavljeni 2013, zabilježili su porast od 200 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Najprodavanija igra u SAD-u tijekom tog mjeseca bila je Nintendova Monster Hunter Generations, također za 3DS.

U Nintendu vjeruju kako dobre rezultate velikim dijelom mogu pripisati tome što je 'mobilna aplikacija Pokemon Go naišla na široko prisutan pozitivan odziv u javnosti, a što je obnovilo zanimanje za temeljne igre serijala Pokemon na Nintendovim konzolama.'

Što će tek biti kad na tržište u studenom izbace Pokémon Sun and Moon za 3DS?

Više:Verge