MIC, MIC

Croteam: U Talos Principleu doista postoji mapa s mačkom!

27.07.2016 u 09:48

Bionic
Reading

Kako bi proslavili jedinstvenost naslovnice prošlogodišnjeg hita The Talos Principle, iz Croteama su se odlučili našaliti na svoj račun i nagraditi gejmere koji imaju kopiju igre te, pazite ovo, mačku u blizini

Croteam je u najnovijem blogu objasnio kreativni proces iza poznatog postera za The Talos Principle. Ikonički droid s mačkom u naručju postojao je puno prije negoli je bila dovršena sama igra. Kada je tim konačno došao do finalne verzije, postojao je problem s mačkom s plakata koji su na neki način morali riješiti.

Osnovna ideja iza 'mačke na plakatu koje nema u igri' leži u prirodi glavnog lika koji, piše Croteam, predstavlja androida s osjećajima.

Dodatni problem sa životinjom koja se nije ni pojavila u igri leži u činjenici da niti jedan član Croteama nije imao mačku kao kućnog ljubimca. Nitko osim level dizajnerice Helene, čija je majka udomila mačića pod imenom Rudolf. On je tako nevoljko postao glavna mačka plakata Talos Principlea, ovjekovječena kao dio povijesti videoigara, premda u pravom životu nije imala previše sreće.

Naime, Rudolf je u međuvremenu nastradao u nesreći. Što se tiče povezanosti igre s plakatom, zaobišli su paradigmu o izmišljenim mačkama te u međuvremenu ubacili Rudolfa u jedan od nivoa igre. Da, u Talos Principleu doista postoji mapa s mačkom.

Uglavnom, kako bi ovjekovječili sjećanje na epsko mjaukalo s plakata te usput malo reklamirali igru, odlučili su obožavateljima koji se slikaju s kopijom Talos Principlea i mačkom pokloniti stvari poput majica i šalica. Za više informacija posjetite njihov blog ili pošaljite sliku na Croteamov Facebook

RTL Autor: RTL