25. OBLJETNICA

Sonic se vraća u čak dvije nove igre

26.07.2016 u 06:55

Bionic
Reading

Najpoznatiji brzotrčeći jež na planetu ovog vikenda je obradovao obožavatelje na kalifornijskom Comic Conu. Sega je, naime, službeno otkrila čak dva nova naslova iz popularne franšize Sonic: The Hedgehog

Prvi naslov napravljen je sa štimungom novijih uradaka sa Sonicom te u potpunom 3D-u. Riječ je o naslovu Project Sonic, a on bi svjetlo dana trebao ugledati iduće jeseni i to na PlayStationu 4, Xboxu One, Windowsima i Nintendu NX. Makar nemamo baš previše materijala iz kojeg bismo izvlačili zaključke, recimo kako novi foršpan sugerira da ćemo u Project Sonicu moći igrati u paru s drugim igračem/igračima.

Na igri, kao i na skoro svakoj dosad, radi Team Sonic

Drugi naslov je izvornim Sonicom inspiriran Sonic Mania. Riječ je o retro uživanciji temeljenoj na Sonic The Hedgehogu 1 i Sonic The Hedgehogu 2. Autori tvrde da se radi o 'ponovno osmišljenom klasiku', što otprilike znači da će nas tijekom igre barem dva-tri puta pogoditi osjećaj nostalgije. Igra je najavljena za proljeće te bi se trebala pojaviti na Xboxu One, Windowsima i PlayStationu 4.

Kako čitava stvar izgleda u akciji, saznajte iz prvog foršpana.

Sonic Mania - 25th Anniversary Debut

Franšiza Sonic The Hedgehog nedavno je proslavila dvadeset i peti rođendan. Plavi superbrzi jež nastupio je u preko trideset igara, što ga pored ikoničkog vodoinstalatera iz Nintenda čini jednim od najdugovječnijih i najpopularnijih heroja gejminga do danas.