SRAMEŽLJIVO NA E3

Nintendo nije pokazao novu konzolu zbog špijuna

30.06.2016 u 15:54

Bionic
Reading

Razlog zbog kojeg na ovogodišnjem sajmu E3 Nintendo nije predstavio novu konzolu Nintendo NX prilično je bizaran i što je najbolje, potvrdio ga je Shigeru Miyamoto

Tvorac Super Mario Brosa nedavno je putem Twittera potvrdio kako Nintendo na velikom sajmu nije izložio novu konzolu zbog kradljivaca ideja. Strah od potencijalne industrijske špijunaže glavni je razlog tajnovitosti. S obzirom na situaciju koja se razvila neposredno nakon razotkrivanja prvog Nintenda Wii, iskreno se ne čudimo toj odluci.

Podsjetimo, svega dan nakon predstavljanja novog kontrolera Wii-mote i konzole Wii Sony i Microsoft su predstavili i svoje. Slučajnost?

Nintendo je općenito vrlo škrt glede informacija o Nintendu NX, tako da se sve pretpostavke i predviđanja uglavnom tiču objavljenih patenata i izvješća insajdera. Trenutačna teorija govori o hibridnom prijenosnom uređaju koji koristi vrhunsku tehnologiju.

Ovo nije prvi put da je Miyamoto skrivao informacije o NX-u. 27. lipnja naglasio je kako firma čuva informacije zato jer je 'NX ideja na kojoj rade već dulje vrijeme'. 'Riječ je u tome da radimo na samom konceptu NX-a i zbog toga ne želimo ništa dijeliti. Također radije ne bi komentirao izjave drugih kompanija. Da je riječ je o praćenju napredaka u tehnologiji, konzola bi bila već vani', zaključio je.

Miyamoto je također rekao da Nintendo isprobava niz uređaja za virtualnu stvarnost te potvrdio da Nintendo ima tehnologiju dovoljno jaku za VR. Zaključio je kako je VR dobra stvar, no problem je u 'dugotrajnim sesijama gejmanja'.