NOVI KRALJ

Overwatch je u korejskim kafićima prešišao League of Legends!

28.06.2016 u 14:28

Bionic
Reading

Prestižna titula naigranijeg naslova u korejskim coffee shopovima od nedavno ne pripada League of Legendsu Riot Gamesa. Čini se kako su posjetitelji zavoljeli najnoviju pucačinu iz Blizzarda

Činjenica da je riječ o besplatnom naslovu koji slovi za jednu od najkompetitivnijih i najpopularnijih online igara današnjice nije pomoglo League of Legendsu koji je, moglo bi se reći, svrgnut s prijestolja najigranije igre u spomenutim igraonicama. Ovo je doista neobičan razvoj događaja, uzmemo li u obzir kako je Overwatch na tržištu svega nekoliko tjedana.

U nedavnom istraživanju League of Legends preferira dvadesetosam posto, a novopridošli Overwatch izabralo je nešto više od trideset posto gostiju PC bangova. Treće mjesto na listi drži Sudden Attack s 8,3 posto udjela.

Za one koji ne znaju o čemu je riječ, PC bang je svojevrsna kombinacija internetskog kafića, obične birtije i LAN partyja gdje igrači plaćaju igranje videoigara po satu.

Hoće li ova fama splasnuti? Drži li Overwatch ovu poziciju isključivo zbog činjenice da se radi o novom privlačnom naslovu? Saznat ćemo uskoro. Jedna stvar koja Overwatchu ide u prilog definitivno je skorašnji dolazak kompetitivnog moda kojeg Blizzard dotjeruje i testira već dulje vrijeme.

Što vi mislite?