NAMCO

Dolazi li nam to novi Katamari?

25.06.2016 u 10:55

Bionic
Reading

Japanski veliki izdavač i developer Namco pokrenuo je registraciju imena Amazing Katamari Damacy u Japanu. To znači da produkcija dugo iščekivanog simulatora balegara kreće punom parom prema naprijed

Ime je već registrirano u Europi i SAD-u, dok igra čak ima i službenu domenu na kojoj do danas nije osvanula web stranica. To sve stremi prema vrlo simpatičnoj subverzivnoj reklami za novinarski puk i nešto uži krug korisnika globalne mreže, no iskreno - mogli su to riješiti na nešto otvoreniji i puno elegantniji način.

Ovako samo znamo da Bandai Namco doista punom parom rade na nečemu što će se zvati Amazing Katamari Damacy, no što će to biti, teško je reći. Hoćemo li dobiti automat za Pachinko? Mobilnu igru? Novi brend kondoma? Teško je reći, no linijom zdravog razuma dolazimo do vrlo izvjesnog zaključka da netko tamo doista radi na novim eskapadama Princa i Kralja Kozmosa sažete u mahnito koturanje divovske ljepljive kugle.

Prošli naslov imena Touch My Katamari kod recenzenata nije prošao baš najbolje, a mobilna igra Tap My Katamari još nije došla do EU, tako da o njoj ne možemo reći baš previše toga (čitaj: nemamo blagog pojma kakva je igra).

Amazing Katamari mogao bi civiliziranom svijetu vratiti vjeru u Katamari, no hoće li to uspjeti, saznat ćemo nakon što ga Namco konačno najavi, dovrši i objavi, a mi temeljito isprobamo.