BRZI I ŽESTOKI

F1 2016 će biti velik korak naprijed

30.05.2016 u 11:23

Bionic
Reading

Codemasters ima velike planove za nadolazeći F1 i to su svima dali do znanja u službenoj najavi igre

Nakon što je izvrsna franšiza u nekoliko proteklih iteracija izgubila zamah Codemasters je ove godine planiraju obnoviti od temelja uz neke vrlo obećavajuće novine.

Najviše nade Codemasters polažu u potpuno novi career mode koji će se odvijati kroz čak desetak sezona. U sve će biti uključeni i virtual safety car, safety car te nova staza – Baku u Azerbajdžanu.


'Novi career mode bit će samo srce igre koje će igračima omogućiti da stvore vlastitu legendu u punih deset sezona', objasnio je dizajner igre Lee Mather u objavi za javnost.

'Uz najuzbudljivije iskustvo utrkivanja u industriji, F1 2016 će igračima ponuditi dramu i razvoj vozila iza scene. Bogat sustav nadogradnji bolida bit će u potpunosti integriran u program njihova testiranja, baš po uzoru na stvarne timove koji provode testiranja prije svake sezone', rekao je Lee Mather

Ovo je zaista značajan korak unaprijed u odnosu na prošlogodišnje izdanje franšize, u kojem su igrači bili prepušteni kreaciji svojih vozača, ali i ograničeni na natjecanje unutar samo jedne sezone.

Nažalost, još uvijek nije poznato kada će se igra pojaviti na tržištu, no iz Codemastersa kažu kako će i to objaviti 'vrlo uskoro'.