A SAD SVI ZAJEDNO

Microsoft želi Xbox One povezati s PC-jem i PlayStationom

16.03.2016 u 12:06

Bionic
Reading

Iako se po broju prodanih konzola ne može mjeriti sa Sonyjem, Microsoft se trudi zakoračiti u još neistraženi teritorij gejminga

Ukoliko ste vlasnik Xboxa One, Microsoft želi da se povežete s igračima koji imaju PC, pa čak i konkurentski PlayStation 4. Njihov je plan prvo omogućiti i isprobati cross-play na manjim, indie naslovima, a onda kasnije i na većima. Oni kažu da je to u teoriji itekako moguće.

Podrška za cross-play između Windowsa 10 i Xboxa One već je omogućena za igre koje koriste Xbox Live. Sada je na autorima svake pojedine igre hoće li podržati tu mogućnost, a onda i na igračima da ju prihvate ili u potpunosti ignoriraju.


Prva igra na kojoj će to biti moguće bit će Rocket League. U njoj će se prvo sučeliti vlasnici Xboxa One i PC-ja, a nakon toga u igru možda uđu i vlasnici PlayStationa 4. Šuška se, piše Eurogamer, da bi sljedeći projekt na redu mogao biti Minecraft, a u Microsoftovom je vlasništvu.

Naravno, od svega neće biti ništa ako Sony ne pristane. No ako pristane – budućnost će biti vrlo, vrlo zanimljiva i uzbudljiva.