MAD CATZ U PROBLEMIMA

Rock Band 4 podbacio - proizvođač plastičnih gitara otpušta 37 posto zaposlenih!

11.02.2016 u 14:19

Bionic
Reading

Proizvođač računalnih periferija Mad Catz također je poznat kao proizvođač plastičnih gitara za popularni serijal videoigara Rock Band. Zahvaljujući nezadovoljavajućem uspjehu posljednjeg nastavka, firma će proći kroz niz promjena

Prema prvim vijestima iz Mad Catza, iz firme izlaze dva člana vodeće strukture, predsjednik i izvršni direktor Darren Richardson te direktor Thomas Brown, i to tjedan dana prije donošenja financijskog izvješća za protekli kvartal. Također, prema najnovijem planu restrukturiranja, američka kompanija bi trebala smanjiti broj radnih mjesta - 37 posto zaposlenih uskoro bi trebalo dobiti otkaz.

Ovo je donekle proturječno nedavnim tržišnim rezultatima po kojima je Rock Band 4 postigao dobre rezultate, donijevši 65 milijuna dolara zarade. Ovo je, naime, drugi najveći poslovni rezultat od osnivanja tvrtke.

Podsjetimo, Mad Catz je po prvi put od početka suradnje s Harmonixom postao kodistributer igre, povećavši si time udio u prihodima. Ovo se, na žalost, pokazalo lošim potezom s obzirom da se igra nije prodala u dovoljnom broju primjeraka da bi uspjela pokriti troškove proizvodnje i distribucije.

Ovako je Mad Catz umjesto inicijalne projekcije gubitka u prvih devet mjeseci aktualne fiskalne godine od iznosa od 809.000 američkih dolara došao do 'nešto' većih 4,36 milijuna dolara. Manja potražnja za Rock Bandom 4 prisilila je distributere da krenu s popustima, što je uvelike smanjilo potencijalne prihode.

Rock Band 4 - Setlist Reveal Trailer

Kako bi reducirali buduće troškove te prilagodili firmu promjeni u potražnji za plastičnim gitarama i bubnjevima, Mad Catz će nadolazećih mjeseci izvršiti restrukturiranje koje će koštati tri milijuna dolara te će, vjeruju, do kraja godine reducirati potrošnju za pet milijuna dolara.

Velika količina vjere polagana je i u Harmonix, tvorca igre, koji svakog tjedna nastavlja izbacivati nove pjesme za Rock Band 4, podižući profit uspavanog hita koji je do listopada protekle godine obećavao puno, samo da bi naglo opao u prodaji tijekom najvažnijeg dijela kalendarske godine - zimskih praznika.