BRAVO!

Domaća edukativna igra među najboljima na svijetu

09.02.2016 u 12:34

Bionic
Reading

Edukativna računalna igra Kesh up, projekt Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, dobila je priznanje na globalnoj razini - svrstana je među jedanaest najboljih projekata na svijetu u konkurenciji od dvije stotine prijavljenih

Dvojezična simulacija za web preglednike Kesh Up koju je izradio riječki Kreativni odjel prilagođena je uzrastu od 13 do 18 godina. Računalna igra podučava igrače osnovama poduzetništva u virtualnom okruženju gradova Rijeke.

Igrači se mogu okušati u poduzetništvu u pet različitih djelatnosti. Od igrača se traži umijeće brzog reagiranja, strateškog planiranja i kompleksnog rješavanja problema te razvija sposobnosti zaključivanja, kreativnost, inteligenciju te brzinu snalaženja u novim situacijama.

Za pokretanje igre potrebno je imati instaliran Unity web player odnosno dopustiti računalu da ga preuzme s Interneta i instalira. Ukoliko koristite Chrome verziju 42 ili noviju, potrebno je omogućiti podršku za NPAPI.


Igra je nastala kao dio projekta EnterYOUTH kojeg je sufinancirao Operativni program Slovenija-Hrvatska 2007-2013, a kojem je Grad Rijeka vodeći partner, s partnerima RRA Porin d.o.o., Ekonomski fakultet u Rijeci, Šolski centar Ptuj i ZTC Bistra Ptuj.

Cilj nagrada MEDEA Awards je poticanje inovacija i dobre prakse u korištenju multimedije i novih tehnologija u obrazovanju. Priznanja MEDEA prepoznaju i promiču izvrsnost u stvaranju i pedagoškom oblikovanju medijski bogatih sadržaja za učenje koji su postali nezaobilazan element moderne nastave u 21. stoljeću.

Međunarodni žiri bio je sastavljen od 124 stručnjaka iz više zemalja. Uz Riječane, u konkurenciji su bili University of Leeds (Velika Britanija), HHMI (Sjedinjene države), University of Graz (Austria), ClickView (Australia), Les Poissons Volants (Francuska), UBC Faculty of Medicine of British Colombia (Kanada), Serious Video (Nizozemska), Temple University (Sjedinjenje države) i drugi.