RAZER EDITION

Lenovo i Razer udružili snage za opaka gejmerska računala

30.11.2015 u 13:53

Bionic
Reading

Tržište osobnih računala nikako da se oporavi, no jedan segment će uvijek proizvesti solidne prodajne rezultate - svijet PC gejmera. Upravo na to računa Lenovo, koji je ovih dana potpisao suradnju s poznatom kompanijom koja se bavi hardverom za one koji traže i ekstra 'bling' u svijetu video igara

Lenovo navodi kako će ovo partnerstvo dovesti do 'revolucije' u razvoju igraćih uređaja, a za početak suradnje stići će Lenovo Y Series računala s Razerovim potpisom. Prototipi novih PC 'kutija' za okorjele igrače će se prikazati na zimskom DreamHacku u Jönköpingu u Švedskoj, a službeni datum izlaska je zakazan za CES 2016 u Las Vegasu.

Od suradnje će koristi imati obje kompanije, ali i potrošači. Lenovo će u priči pružiti svoju inženjersku stručnost, baš kao i proizvodnju, osigurati nenadmašan opskrbni lanac te razne prodajne kanale, dok će Razer unijeti već poznatu stručnost i rafiniranost kad je riječ o svijetu igara.


Očekuje se kako će partnerstvo iznijeti niz različitih proizvoda na tržište, a obje tvrtke vjeruju da je riječ o nečem bez presedana. Ukratko, ne kriju namjeru da postanu vrhunski proizvođači gejmerskog hardvera uopće, a koja RGB LED-ica viška za 'bling' efekt teško da će izostati iz računice.

Hoće li im poći od ruke osvojiti gejmersku populaciju, jasno, tek treba vidjeti.