AMERIKANCI ELIMINIRANI

Dva europska tima u četvrtfinalu svjetskog prvenstva u LoL-u

13.10.2015 u 11:42

Bionic
Reading

Jedno od najuzbudljivijih natjecanja godine ostalo je bez predstavnika Sjedinjenih Ddržava, dok EU hrabro kroči prema naprijed

Svjetsko prvenstvo u najpopularnijoj videoigri na svijetu League of Legendsu uzima sve više i više zamaha. Ovog vikenda u Parizu je završen krug natjecanja u kojemu su po dva člana svake skupine dobili priliku nastaviti natjecanje u četvrtfinalu. Među njima se nalaze dva iznimno jaka tima iz EU, Origen i Fnatic.

Tragični dio natjecanja vezan je uz američke timove TSM, CLG i Cloud9 koji se nisu uspjeli kvalificirati za daljnje natjecanje izgubivši od daleko spremnijih konkurenata iz Europske unije, Kine i Koreje.

Konkretno, Cloud 9 nije uspio pobijediti tajvanski AHQ e-Sports Club, dok je TSM-ov gubitak bio toliko šokantan da je potaknuo jednog od njihovih članova da prestane igrati kompetitivni League of Legends.

Dyrus napušta League of Legends

Ovakvi rezultati donekle su i očekivani s obzirom na to da američka kompanija Riot Games već neko vrijeme članove američkih momčadi pod donekle upitnim okolnostima smješta među najbolje igrače na svijetu.

TSM vs Origen LOL WC 2015

Što se Origena i Fnatica tiče, oba su tima pokazala svoju spremnost nadmašivši konkurenciju gotovo neokaljenim nizom pobjeda. Zanimljiva razlika između ovog i prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva u LoLu bila je dinamika samih mečeva koji su nerijetko imali skoro nevjerojatne preobrate.

Četvrtfinale prvenstva nastavlja se idućeg vikenda u Londonu