PORAST CIJENE

Oculusova kaciga za VR koštat će vas više od 350 dolara

06.10.2015 u 08:08

Bionic
Reading

Oculus očigledno nije spreman na kompromise kada je njegov Oculus Rift u pitanju. Upravo zbog toga odlučio je povisiti mu cijenu

'Oculus Rift koji će doći u ruke korisnika vjerojatno će koštati više od 350 dolara', izjavio je Oculusov Palmer Luckey. Ova obećavajuća nova kaciga za virtualnu stvarnost trenutačno je izašla samo u verziji za developere, koja je prema Luckeyju prilično oskudna u odnosu na ono što će doći u ruke gejmera.

'Nismo htjeli raditi kompromise što se kvalitete tiče pa je stoga očekivano da cijena konačne inačice kacige nadmaši 350 dolara samo zbog količine dodatnih komponenti koje nisu dostupne u inačici za developere.'

Sudeći prema intervjuu objavljenom na RoadToVR.com, očigledno je kako je Oculus više zabrinut zbog toga da će korisnicima dostaviti ispodprosječno iskustvo nego činjenicom da će obećana cijena uređaja biti ponešto izmijenjena.

Što se opake konkurencije tiče, Starbreezeov StarVR i Valveov HTC Vive još nemaju službenu cijenu, premda valja napomenuti kako dolaze upareni s kontrolerima. Oculus VR će svoj gamepad predstaviti tek u kvartalu koji slijedi nakon izdavanja kacige.