GUINNESSOV REKORD

Pogledajte najveći automat za videoigre na svijetu

11.09.2015 u 07:27

Bionic
Reading

Divovski automati za videoigre očigledno su jedan od načina na koje se fanovi u poznijim godinama bez problema mogu vratiti u divne dane djetinjstva

Sjećate li se onih predivnih trenutaka kada ste se kao klinac nastojali protegnuti da vidite ekran na automatu za videoigre? Ogromni gumbi, ogroman joystick, glasan zvuk iz zvučnika, miris duhana u zraku i neizbježan titravi pikselasti ekran?

Jason Camberis iz Chicaga napravio je automat koji će sve nostalgičare vratiti ravno u djetinjstvo. Radi se o najvećem uređaju takve vrste na svijetu, visine 4, 41 metra i 1,06 metra dubine. I da, čitava stvar je potpuno funkcionalna. Koliko god daleko išli divovski automati za videoigre.

Najveći automat za videoigre na svijetu


Na njoj je moguće zaigrati preko 200 klasičnih videoigara, uključujući Pacmana i Centipedea

Jason, koji otvoreno priznaje da obožava automate s videoigrama, kaže kako je oduvijek htio napraviti automat koji ga vraća u djetinjstvo. Ova grdosija, koja usput nosi Guinnessovu titulu kao najveći automat na svijetu, uspjela je postići upravo to.

Četrdesetčetverogodišnjem inženjeru trebale su dvije godine da dovrši ovaj ambiciozni projekt, a rezultat je nešto što će svim ljubiteljima retro arkadnih automata donijeti smiješak na lice.